Specificaties van de iPhone 5

Laten we beginnen met de afmetingen van de iPhone 5. Door het grotere beeldscherm is de hoogte van de telefoon vanzelfsprekend toegenomen. De hoogte is 123,8 mm. De breedte is wat afgenomen tot 58,6 mm. De dikte tot slot 7,6 mm. Zoals gezegd is het beeldscherm wat groter, namelijk 4 inch oftewel 10,16 cm.

De iPhone 5 is in vergelijking met direct concurrenten een relatief lichte telefoon met zijn gewicht van slechts 112 gram. De iPhone 5 kan tot maximaal 225 uur standby blijven. Bellen kan je doen tot 8 uur lang voordat de batterij op is en diezelfde tijd geldt ook als je hem gebruikt voor internet.

Qua cameraspecificaties is er niks veranderd ten opzichte van de iPhone 4S, al heeft de frontcamera wel een kleine upgrade gehad tot 1.2 megapixel. De aansluitingen zijn allemaal in tact gebleven ten opzichte van de 4S.

De telefoon is ook weer wat sneller geworden in gebruik door de snellere processor waarmee ze hem hebben voorzien. Al geloven we niet dat je op het oog het verschil echt zal merken met de A5 processor van de iPhone 4S. Maar misschien dat je het zelf wel merkt. Wij denken van niet, maar je bent altijd vrij om ons ongelijk te bewijzen ;).

Hiermee hebben we de meest opvallende specificaties wel besproken. Eigenlijk is er aan deze iPhone maar weinig veranderd of verbeterd. Persoonlijk hadden we er meer van verwacht. Dit heeft meer weg van een flinke upgrade van de iPhone 4S dan van echt een nieuw iPhone model. Toch blijft een iPhone 5 kopen een uitstekende investering en zul je ongetwijfeld niet teleurgesteld zijn door de prestaties van deze super smartphone.

Uiteraard is er nu ook de iPhone 5S en de specificaties van die telefoon zijn net iets beter te noemen. Nu ook de iPhone 6 echter in beeld gaat verschijnen lijkt dat toch de telefoon te gaan zijn met de meeste verbeteringen ten opzichte van de voorganger. De iPhone 6 zal dan onder meer de strijd moeten gaan aanknopen met telefoons als de Samsung Galaxy S5, waarvan je overigens de specificaties zult kunnen lezen op de website waar Samsung galaxy s5 abonnementen aangeboden worden en waar tevens ook staat waar de telefoon onder meer tegen de scherpste prijzen verkocht zal worden.