Absolute verbeteringen

Weet je nog niet of je een iPhone 5 wilt kopen? Lees dan de specificaties van deze telefoon zodat je het een en ander te weten komt en beter kunt beslissen of deze telefoon bij je past.

De iPhone 5 heeft als eerste iPhone een groter scherm dan alle andere iPhones die er tot nu toe op de markt waren. Waar de oudere iPhones het allemaal moesten doen met een 3.5 inch beeldscherm heeft de iPhone 5 een 4 inch beeldscherm. Ze konden hier ook eigenlijk niet mee achterblijven aangezien bijvoorbeeld concurrent Samsung al eerder zo’n groot beeldscherm had ge├»ntroduceerd.

Qua uiterlijk is dus de grootte van het beeldscherm iets wat direct in het oog springt. Verder is het een typische iPhone en valt er niet zoveel aan af te zien qua verschillen met de vorige iPhone. Behalve het beeldscherm is de telefoon ook wat slanker geworden met slechts 7,6 mm.

Zodra je de iPhone 5 in je handen hebt voel je dat deze wat lichter is dan zijn voorgangers. Het verschil is namelijk maar liefst 28 gram. De iPhone 5 heeft een gewicht van 112 gram, wat echt licht is voor zo’n grote telefoon.

Ook de camera aan de voorzijde van de iPhone is onder handen genomen en heeft nu een resolutie van 1.2 megapixel. De camera aan de achterzijde is met 8 megapixel hetzelfde gebleven als de camera van de iPhone 4S.

Verder beschikt de iPhone 5 over een nieuwe processor. We zijn van Apple gewend dat elke nieuwe iPhone een snellere processor krijgt zoals dat ook het geval was met de iPhone 4 en 4S en ook nu blijft Apple dit volhouden. De iPhone 5 heeft een A6-processor.

Verder valt ook de kwaliteit van de batterij op. Deze heeft namelijk een wat langere levensduur gekregen. De iPhone 5 heeft een standby-tijd van 225 uur. Gebruik je internet via het wifi-signaal dan kan de batterij iPhone 5 tot 10 uur meegaan en gebruik je internet via 3G dan is dit tot 8 uur.